У току је израда легитимација за запослене у ПД статусу

Београд, 09.03.2019. – Израда службених легитимација за запослене који су распоређени у ПД статусу је у току, тврде у Сектору за људске ресурсе у Одељењу за плате и бенефиције Министарства унутрашњих послова.

Председник синдиката Глишо Видовић упутио је 19.02.2019.године дописе Секретаријату, Сектору за људске ресурсе и Сектору за ванредне ситуације допис у којима тражи да се ургентно реши проблем запослених који су изгубили статус ОСЛ и раздужили службене значке и легитимације.

Актом од 25.02.2019.године начелница Одељења за плате и бенефиције, госпођа Андријана Шљивић обавестила је овај синдикат да је израда службених легитимација за статус ПД у току.

Постава се питање зашто службене легитимације за запослене у ПД статусу нису израђене благовремено а персонализоване одмах по раздужењу службених легитимација ОСЛ статуса? Зашто када се решавају системска питања, као што је и питање промене статуса запсолених, иде траљаво, неорганизовано и неодговорно, као у овом случају. Зашто се не прави план, сагладају сви аспекти рада а затим то благовремено припреми и реализује. Зашто се на кључна места постављају неспособни руководиоци?

Сектор за људске ресурсе пожурио је да од запослених који су раније били у статусу ОСЛ одузме службене легитимације и значке. На тај начин, неодговорно је оставио запослене без икаквих службених идентификационих докумената. Тако су отежали али и угрозили рад свима онима који одлазе на терен, врше контролу, инспекцијски надзор или улазе у објекте МУП.

У ранијем периоду, постојала је депеша Секретаријата коју је потписао тадашњи секретар Милорад Тодоровић која је била упућена на терен и која је прописивала да запослени приликом преласка у други статус задржавају службене легитимације ОСЛ све док им се не изда друга одговарајућа. На тај начин, запослени су били заштићени и службени посао је обављан несметано. Сада се новокомпоновани руководиоци неодговорно оставили запослене без икаквих службених докумената.

У овом случају Сектор за људске ресурсе пожурио са налогом да сви запослени по хитном поступку раздуже службене легитимације и значке. Парадоксално, депешом се није тражило да ти исти запослени раздуже и службено оружје. Тако су запсолени најпре раздужили службене легитимације док је у зависности од организационе јединице оружје раздуживано или је остало код запослених који су распоређени у ПД статусу.

Траљаво, непрофесионално и неодговорно. То се и могло очекивати од ноокомпонованих руководиоца који су такав генијални план осмислили а запослене оставили да се сами сналазе док обављају службене задатке и врше инспекцијски надзор ван МУП.

У разговору са инспекторима који врше контроле на терену сазнајемо да се довијају на разне начине, а најчешће када разговарају са странкама кажу верујте нам на реч, – „Мајке ми смо из МУП“, легитимације немамо јер неко мисли да је паметан и да то тако треба. Е ти исти паметни који одлучују су сасвим намерно задржали ОСЛ статус, имају добре плате и службени аутомобил. За раднике на терену, баш их брига. Главно је да су себе обезбедили…

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )