У току је израда легитимација за запослене у ПД статусу

Београд, 09.03.2019. – Израда службених легитимација за запослене који су распоређени у ПД статусу је у току, тврде у Сектору за људске ресурсе у Одељењу за плате и бенефиције Министарства унутрашњих послова.

Председник синдиката Глишо Видовић упутио је 19.02.2019.године дописе Секретаријату, Сектору за људске ресурсе и Сектору за ванредне ситуације допис у којима тражи да се ургентно реши проблем запослених који су изгубили статус ОСЛ и раздужили службене значке и легитимације.

Актом од 25.02.2019.године начелница Одељења за плате и бенефиције, госпођа Андријана Шљивић обавестила је овај синдикат да је израда службених легитимација за статус ПД у току.

Постава се питање зашто службене легитимације за запослене у ПД статусу нису израђене благовремено а персонализоване одмах по раздужењу службених легитимација ОСЛ статуса? Зашто када се решавају системска питања, као што је и питање промене статуса запсолених, иде траљаво, неорганизовано и неодговорно, као у овом случају. Зашто се не прави план, сагладају сви аспекти рада а затим то благовремено припреми и реализује. Зашто се на кључна места постављају неспособни руководиоци?

Сектор за људске ресурсе пожурио је да од запослених који су раније били у статусу ОСЛ одузме службене легитимације и значке. На тај начин, неодговорно је оставио запослене без икаквих службених идентификационих докумената. Тако су отежали али и угрозили рад свима онима који одлазе на терен, врше контролу, инспекцијски надзор или улазе у објекте МУП.

У ранијем периоду, постојала је депеша Секретаријата коју је потписао тадашњи секретар Милорад Тодоровић која је била упућена на терен и која је прописивала да запослени приликом преласка у други статус задржавају службене легитимације ОСЛ све док им се не изда друга одговарајућа. На тај начин, запослени су били заштићени и службени посао је обављан несметано. Сада се новокомпоновани руководиоци неодговорно оставили запослене без икаквих службених докумената.

У овом случају Сектор за људске ресурсе пожурио са налогом да сви запослени по хитном поступку раздуже службене легитимације и значке. Парадоксално, депешом се није тражило да ти исти запослени раздуже и службено оружје. Тако су запсолени најпре раздужили службене легитимације док је у зависности од организационе јединице оружје раздуживано или је остало код запослених који су распоређени у ПД статусу.

Траљаво, непрофесионално и неодговорно. То се и могло очекивати од ноокомпонованих руководиоца који су такав генијални план осмислили а запослене оставили да се сами сналазе док обављају службене задатке и врше инспекцијски надзор ван МУП.

У разговору са инспекторима који врше контроле на терену сазнајемо да се довијају на разне начине, а најчешће када разговарају са странкама кажу верујте нам на реч, – „Мајке ми смо из МУП“, легитимације немамо јер неко мисли да је паметан и да то тако треба. Е ти исти паметни који одлучују су сасвим намерно задржали ОСЛ статус, имају добре плате и службени аутомобил. За раднике на терену, баш их брига. Главно је да су себе обезбедили…

Синдикат полиције Слога

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.