Жалбена комисија усвојила жалбу на оцену из 2015.

Београд, 21.01.2019. – Жалбена комисија Владе усвојила је жалбу коју је Синдикат полиције Слога поднео у име чланице И.В. а односило се на решење МУП – СВС којим је одлучивао о оцени рада за 2015.годину.

Синдикат полиције Слога већ дуги низ година бије правно-бирократску битку указујући послодавцу да су оцене рада у МУП незаконите. Све док оцењивач запосленоме не уручи решење о закључној оцени рада у форми решења оцена није коначна.

Правна борба започета је далеке 2015. године након „анализе ризика“ када су оцењивачи такве запослене  оцењивали оценом недовољан 1 или довољан 2.

У овом случају оцењивач је колегиницу И.В. у 2015. години оценио закључном оценом довољан 2. Незадовољна таквом оценом она је уложила приговор.

Незадовољна оценом по приговору, она је преко овог синдиката затражила доношење управног акта-решења како би против такве оцене покренула судску контролу пред надлежним Управним судом у Београду.

Поред неразумног чекања и борбе са бирократијом, СВС је тек након обраћања Заштитнику грађана дана 25.09.2018.године донео решење које је по схватању овог синдиката и даље било незаконито. Што је и доказано.

Незадовољни незаконитим решењем СВС, синдикат је у име и за потребе свог члана И.В поднео жалбу Жалбеној комисији Владе Републике Србије која је усвојила жалбу и уважила све примедбе које су изнете а предмет вратила у МУП на поновно одлучивање.

Како је жалба усвојена, Министарство унуташњих послова дужно је поново преиспита оцењивање И.В и донесе законито решење водећи рачуна да је у обавези да образложи и доказе све чињенице и наводе због чега је запослену оценио баш оценом довољан 2.

Комплетно решење Жалбене комисије Владе можете преузети ОДАВДЕ.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.