Уставна жалба: МУП нарушио људска права

Београд, 11.07.2018. – Синдикат полиције Слога поднео је  Уставну жалбу због повреде људских права из члана  46 и 51 и Устава Републике Србије, односно повреде Права на обавештеност и Права на слободу мишљења и изражавања. Наиме, Министарство унутрашњих послова ћутањем управе одбило је да достави информације које су се тицале одбране наших чланова пред судом.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности донео је Извршно решење на које се МУП оглушио а Влада Републике Србије непосредном принудом није обезбедила извршење Решења Повереника.

Како су се у овом случају исцрпела сва правна средства пред домаћим правосудним системом, синдикату није преостало ништа друго него да заштиту потражи пред Уставним судом.

Уколико Уставни суд не утврди повреду људских права, последња истанца биће Европски суд за људска права у Стразбуру.

Решење о извршењу Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности број: 071-04-2219/2017-03 од 03.07.2017.године.

Обавештење повереника о немогућности извршења од 25.05.2018.године.

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )