Не оспоравамо репрезентативност Синдикату српске полиције

Београд, 02.02.2018. – На електронску адресу овог синдиката пристигла је непотписана елекронска пошта (без поднеска) са адресе odsek.sindikati@mup.gov.rs где се овај синдикат позива да узме учешће у поступку утврђивања (оспоравања) фактичке репрезентативности Синдиката српске полиције.

Обавештавамо чланство, симпатизере и остале чланове других синдиката да Синдикат полиције Слога  нема никакав интерес да оспори фактичку репрезентативност Синдикату српске полиције.

Сматрамо да су одавно постојали сви законски услови да послодавац испуни своју законску обавезу и правно призна репрезентативност Синдикату српске полиције. Признавање репрезентативности ССП може бити једино на корист свих запслених, без обзира на синдикалну припадност.

Позивамо поједине представнике послодавца да одустану од недоличних и закулисних радњи које већ примењују уз помоћ свјих „режимсих синдиката“ где им је једини циљ да и овог пута изброје мање приступница од потребног броја за формално признање репрезентативности ССП.

Позивамо све остале синдикате да колегијално пруже подршку Синдикату српске полиције и не учествују у утврђивању „млађих приступница“.

Без обзира на здраво и пожељно ривалсто међу синдикатима, никоме у ово време једноумља не може да шкоди још један млађи трећи репрезентативни синдикат, сем послодавцу.

Искрено се надамо да колеге из других нерепрезентативних синдиката неће размишљати логиком „Нека комшији цркне крава, макар ја од тога немао никакве користи“.

Колегама из Синдиката српске полиције желимо успешно утврђивање репрезентативности!

 

председник синдиката
Драган Жебељан

Текст позива:

Позивате се да као заинтересована страна узмете учешће у поступку утврђивања репрезентативности Синдиката српске полиције, сагласно члану 223. Закона о раду („Службени гласник РС“ бр. 24/05, 61/05, 54/09, 32/2013, 75/2014, 13/2017 – одлука УС и 113/2017)

Састанак Радне групе заказан је за 5. фебруар 2018. године у 14:00 часова, у Београду, Булевар Михајла Пупина бр. 2, сала 201, II спрат(објекат СИВ-а 1).

Ради спровођења оступка утврђивања репрезентативности потребно је да у електронском облику на састанку доставите обједињени списак чланова синдиката са јединственим матичним бројевима, ради лакше претраге и упоређења са подацима који се утврђују, као и приступнице и сву релевантну документацију.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.