Председник синдиката истрчао 1. Београдски полумаратон

Београд, 04.12.2017. – Председник Синдиката полиције Слога Драган Жебељан, трчао је на 1. Београдском полумаратону „Београдских 21“ међу 4.000 учесника. Трка је одржана на улицама старог и Новог Београда 3. децембра 2017. године.

 

Београдски полумаратон састојао се из две трке, полумаратонске „Београдских 21”, на којој је учествовао и градоначелник Београда, и трке на 10 кm „Београдских 10”, на којој је учествовао заменик градоначелника Београда.

„На сваком такмичењу које организује Београдски маратон осећа се добра атмосфера и невероватно позитивна енергија, тако је било и на 1. Београдском маратону. Грађани и такмичари прилазе, бодре и подржавају једни друге. Иако време није било лако за трчање, посебно када се има у виду да је падао снег и да су већини такмичара стопала била мокра и у леденој води. Наравно тако нешто се и очекивало с обзиром на доба године.

Учесници су дошли да би се дружили и стекли ново искуство, никоме није било најважније пролазно време, већ да буду присутни и подрже онакву манифестацију. Такмичари и грађани су у свет послали лепу слику дружења, заједништва из града домаћина. Томе у прилог је и велики број странаца који редовно долазе на Београдски маратон.

Учествовање градоначелника Београда Синише Малог и његовог заменика Андрије Младеновића дало је посебну драж али и задатак неким будућим градоначелницима да личним примером подрже спорт и здрав начин живота.“ – истакао је председник синдиката Жебељан.

Жебељан каже: „Мени је ово 6 полумаратон на ком сам учествовао. Трчањем сам почео да се бавим касно за своје године. У трчању сам се пронашао, то је било време када сам се борио са депресијом и разним стресовима на послу. Схватио сам да спорт може да ми помогне више него било који лекови. Трчање је један од најздравијих начина да човек ојача своје тело и дух. Због тога сам почео да трчим и да се бавим бициклизмом и циклом туризмом. Пре пар година, бициклом сам стигао и до Хиландара. Ове године возио сам бицикл по Ситонији. Почетком године трчао сам на 30. јубиларном Београдском полумаратону.“

Колеге са којима разговарам о проблемима на послу или у породици покушавам да мотивишем да се баве спортом. Нема бољег начина да се све негативно и нагомилано из човека избаци природним путем него кад тело само лучи хормон ендорфин и он у човеку ствара јачи осећај среће.

Као запослени у Министарству унутрашњих послова обавезни смо да будемо у физичкој кондицији и спремни да се ухватимо у коштац са свим изазовима које пред полицајце ставља свакодневни посао.

Овакве манифестације које организује Београдски маратон, полицајци би требали да искористе на најбољи начин и провере своју способност и физичку издржљивост. “ – истиче Жебељан.

На такмичењу је лепо видети шароликост и разноликост учесника. Тимови који трче носе обележја Војске Србије или својих јединица. На жалост код нас у Министарству унутрашњих послова тога нема, иако многе колеге трче и учествују на такмичењима. На жалост, видна су само обележја појединих синдиката из МУП.

Било би лепо када би наше Министарство на челу са министром Стефановићем мотивисало запослене и системски радило на припреми тркача из МУП, да трче у брендираним мајицама и с поносом представљају државни орган у коме раде. На тај начи радило би се на подизању угледа Министарства, а само дружење такмичара са грађанима допринело би враћању и учвршћивању поверења у физичку спремност полицајаца.

Такође, било би лепо видети господина Небојшу Стефановића и Александра Вулина да узму учешће на 31. Београдском полумаратону, и трче са својим колегама и грађанима и лично покажу своју спремност, у шта не сумњамао.

То би био велики мотив али и задатак свим колегама из војске и полиције да се баве овим видом спорта.

Синдикат полиције Слога

Advertisements

One thought on “Председник синдиката истрчао 1. Београдски полумаратон

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.