Председник синдиката истрчао 1. Београдски полумаратон

Београд, 04.12.2017. – Председник Синдиката полиције Слога Драган Жебељан, трчао је на 1. Београдском полумаратону „Београдских 21“ међу 4.000 учесника. Трка је одржана на улицама старог и Новог Београда 3. децембра 2017. године.

Београдски полумаратон састојао се из две трке, полумаратонске „Београдских 21”, на којој је учествовао и градоначелник Београда, и трке на 10 кm „Београдских 10”, на којој је учествовао заменик градоначелника Београда.

„На сваком такмичењу које организује Београдски маратон осећа се добра атмосфера и невероватно позитивна енергија, тако је било и на 1. Београдском маратону. Грађани и такмичари прилазе, бодре и подржавају једни друге. Иако време није било лако за трчање, посебно када се има у виду да је падао снег и да су већини такмичара стопала била мокра и у леденој води. Наравно тако нешто се и очекивало с обзиром на доба године.

Учесници су дошли да би се дружили и стекли ново искуство, никоме није било најважније пролазно време, већ да буду присутни и подрже онакву манифестацију. Такмичари и грађани су у свет послали лепу слику дружења, заједништва из града домаћина. Томе у прилог је и велики број странаца који редовно долазе на Београдски маратон.

Учествовање градоначелника Београда Синише Малог и његовог заменика Андрије Младеновића дало је посебну драж али и задатак неким будућим градоначелницима да личним примером подрже спорт и здрав начин живота.“ – истакао је председник синдиката Жебељан.

Жебељан каже: „Мени је ово 6 полумаратон на ком сам учествовао. Трчањем сам почео да се бавим касно за своје године. У трчању сам се пронашао, то је било време када сам се борио са депресијом и разним стресовима на послу. Схватио сам да спорт може да ми помогне више него било који лекови. Трчање је један од најздравијих начина да човек ојача своје тело и дух. Због тога сам почео да трчим и да се бавим бициклизмом и циклом туризмом. Пре пар година, бициклом сам стигао и до Хиландара. Ове године возио сам бицикл по Ситонији. Почетком године трчао сам на 30. јубиларном Београдском полумаратону.“

Колеге са којима разговарам о проблемима на послу или у породици покушавам да мотивишем да се баве спортом. Нема бољег начина да се све негативно и нагомилано из човека избаци природним путем него кад тело само лучи хормон ендорфин и он у човеку ствара јачи осећај среће.

Као запослени у Министарству унутрашњих послова обавезни смо да будемо у физичкој кондицији и спремни да се ухватимо у коштац са свим изазовима које пред полицајце ставља свакодневни посао.

Овакве манифестације које организује Београдски маратон, полицајци би требали да искористе на најбољи начин и провере своју способност и физичку издржљивост. “ – истиче Жебељан.

На такмичењу је лепо видети шароликост и разноликост учесника. Тимови који трче носе обележја Војске Србије или својих јединица. На жалост код нас у Министарству унутрашњих послова тога нема, иако многе колеге трче и учествују на такмичењима. На жалост, видна су само обележја појединих синдиката из МУП.

Било би лепо када би наше Министарство на челу са министром Стефановићем мотивисало запослене и системски радило на припреми тркача из МУП, да трче у брендираним мајицама и с поносом представљају државни орган у коме раде. На тај начи радило би се на подизању угледа Министарства, а само дружење такмичара са грађанима допринело би враћању и учвршћивању поверења у физичку спремност полицајаца.

Такође, било би лепо видети господина Небојшу Стефановића и Александра Вулина да узму учешће на 31. Београдском полумаратону, и трче са својим колегама и грађанима и лично покажу своју спремност, у шта не сумњамао.

То би био велики мотив али и задатак свим колегама из војске и полиције да се баве овим видом спорта.

One thought on “Председник синдиката истрчао 1. Београдски полумаратон