МУП:“Поверљиво“ и „интерно“ напокон по закуну???

tajnoБеоград, 21.03.2017. – После срамног привођења Думановића и Трбовића и одлежанг притвора због наводног одавања службене тајне, уочавају ли се помаци у примени Закона о тајности података у Министарству унутрашњих послова. Да ли то послодавац признаје кривицу за незаконит рад приликом досадашњег означавања докумената ознакама тајности?

Актом 01 број 1246/17-2 од 06.03.2017.године министар Стефановић потписао је Одлуку о одређивању тајних података у Министарству унутрашњих послова који су означени степеном тајности „Поверљиво“ и „Интерно“.

Ова одлука ступила је на снагу даном доношења, дакле 06.03.2017.године а послодавац је био у обавези да о томе упозна све запослене, како се наводи у тачки 5 одлуке.

Odluka-poverljivo-interno-

Нејасно је на који начин је послодавац замислио да запослене упозна о предметној одлуци с обзиром да је од ступања на снагу протекло више од 15 дана а да радници још увек ницу упознати са овим документом и прилогом који је њен саставни део. Не желимо да верујемо да се опет ради о неком изигравању закона с обзиром да у МУП још увек нема сертификованих лица за приступ тајним подацима, тако да је нејасно ко ће имати право приступа таквим документима.

Како год било, овај синдикат инсистираће као и до сада на доследној примени закона а о свакој уоченој неправилности обавештаваће надлежне органе и јавност у циљу заштите јавног интереса и људских права.

Синдикат полиције Слога

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.