Опремите Цивилну заштиту уместо Помоћне полиције

1sБеоград, 11.01.2017. – Синдикат полиције Слога сматра да је неопходно формирање и постојање резервног састава полиције, који је после измене закона 20006. и 2016.године променио назив у помоћну полицију. Међутим, држава би морала да пажљивије разматри приоритет у трошењу финансија. За сада помоћна полиција није приоритет с обзиром да припадници редовне полиције своје послове обављају коректно и испуњавају све задатке.

Формирање помоћне полиције сада у овом времену изизкује огромне трошкове у виду опремања и обуке а Министарству унутрашњих послова за сада за то нема новца .

Уместо формирања помоћне полиције, Синдикат полиције Слога сматрама да би држава приоритније морала да уложи новац у Цивилну заштиту. Сваке године доживљавамо све више опасности које угрожавају људе, животиње, имовину и културна добра. Треба имати у виду да на Цивилну заштиту грађани могу рачунати у мирнодопским и ратним условима и да ова јединица не носи средства принуде и ватрено наоружање (за разлику од војске и полиције).

Цивилна заштита има за циљ заштиту и спасавање од елементарних непогода геолошког и метеоролошког карактера код земљотреса, одрона, клизишта, јаких ветрови, град, магла, суша,мећава. Код техничко-технолошких катастрофа (јонизујуће зрачење, хемијске контаминација, великих пожара, саобраћајних несрећа, несреће на раду). Код последица терористичких напада, ратних и других великих несрећа.

Управо згоб свега, држава би морала да обезбеди несметано функционисање и опремање јединица Цивилне заштите и ангажује их при оваквом времену када је угроженим завејаним грађанима помоћ неопходна.

                                                                                                                                                                             Председник синдиката полиције
Драган  Жебељан

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.