Светска федерација синдиката уз притворене полицајце

Атина – Београд, 06.01.2017. године –  Светска федерација синдиката (WFTU) захтева хитно ослобађање двојице синдикалних активиста Слоге, полицајаца Младена Трбовића и Милана Думановића и изражава пуну спремност да њихов проблем подигне на интернационални ниво уколико им притвор не буде укинут.

У писму које је Секретаријат WFTU послао на адресе Удружених синдиката Србије „Слога“, Владе Србије, Министарства полиције, Министарства правде и Министарства рада се наводи:

„У име Светске федерације синдиката, која представља 92 милиона радника у 126 земаља на пет континената изражавамо нашу солидарност са члановима Удружених синдиката Србије „Слога“ који су неправедно затворени и придружујемо се руководству „Слоге“ у захтевиима за њихово хитно ослобађање.

На бази информација које имамо, јасно је да је затварање двојице синдикалаца неправедно и антисиндикално. Њихово притварање указује на ограничење синдикалних и демократских слобода.

То такође показује да делови власти покушавају да сузбију гласове критике и оних који слободно изражавају своје мисљење.

WFTU захтева њихово моментално ослобађање и спреман је да интернационализује овај проблем уколико се њихов притвор не оконча“.

Удружени синдикати Србије „Слога“ су од 2016. године пуноправни чланови WFTU.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.