У МУП формирана психолошка служба на предлог „Слоге“

Београд, 27.05.2016. – Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић обавестио је председника Синдиката полиције Слога да је прихваћен предлог да се формира посебна психолошка служба у МУП.

Подсетимо се, председник Синдиката полиције Слога – Драган Жебељан, 18. фебруара 2016. године обратио се министру Небојши Стефановићу са предлогом да се што хитније формира посебна психолошка служба у Министарству унутрашњих послова.

Текст под насловом „Стефановић напокон формира психолошку службу у МУП“ објавили смо на ОВОМ линку.

Као одговор на допис, господин Миличковић наводи:

„Размотрили смо Ваш акт од 18. фебруара 2016. године, који се односи на захтев да се успостави јединствена и централизована психолошка служба Министарства унутрашњих послова у Сектору за људске ресурсе и обавештавамо Вас о следећем:

Дана 3. марта 2016. године, ступио је на снагу Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Министарству унутрашњих послова Пов. 01 број: 2149/16 од 2. марта 2016. године. У члану 103. наведеног правилника, као организациона јединица Сектора за људске ресурсе утврђено је Одељење за психолошку превенцију и селекцију у чијој надлежности је обављање послова који се односе на домен психолошке превенције и селекције запослених у Министарству унутрашњих послова.“

2016-05-23 Psiholoska sluzba Milickovic OBAVESTENJE

Као што се може видети, државни секретар Милосав Миличковић, у свом допису Синдикату полиције Слога користи веома неуобичајан начин опхођења и комуницирања у писаној коресподенцији.

Док у писаној коресподенцији са другим синдикатима господин Миличковић користи уобичајне термине како култура и пословни бонтон налажу (на почетку обраћања почети са „Поштовани“ или „Уважени“ или на крају „С поштовањем,“ и сл.), према Слоги има другачије стандарде.

Одсуство културе и бонтоа у пословној коресподенцији када високорангирани руководилац и политичар заборави да употреби или не жели да употреби, нећемо замерити јер ипак за тако нешто потребно је радом и учењем стечено образовање, култура, васпитање и манири. Јер господин са манирима се ипак рађа и годинама формира у породици.

На жалост, у нашем друштву све је више оних који без примењеног образовања, културе, знања и смисла за обављање највиших државних функција долазе преко ноћи уз помоћ политике. Таквима не можемо и не смемо да замеримао, шта више за њих требамо да имамо понајвише разумевања јер они нису криви. Криви су они који су их ту довели.