У МУП формирана психолошка служба на предлог „Слоге“

Београд, 27.05.2016. – Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић обавестио је председника Синдиката полиције Слога да је прихваћен предлог да се формира посебна психолошка служба у МУП.

Подсетимо се, председник Синдиката полиције Слога – Драган Жебељан, 18. фебруара 2016. године обратио се министру Небојши Стефановићу са предлогом да се што хитније формира посебна психолошка служба у Министарству унутрашњих послова.

Текст под насловом „Стефановић напокон формира психолошку службу у МУП“ објавили смо на ОВОМ линку.

Као одговор на допис, господин Миличковић наводи:

„Размотрили смо Ваш акт од 18. фебруара 2016. године, који се односи на захтев да се успостави јединствена и централизована психолошка служба Министарства унутрашњих послова у Сектору за људске ресурсе и обавештавамо Вас о следећем:

Дана 3. марта 2016. године, ступио је на снагу Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Министарству унутрашњих послова Пов. 01 број: 2149/16 од 2. марта 2016. године. У члану 103. наведеног правилника, као организациона јединица Сектора за људске ресурсе утврђено је Одељење за психолошку превенцију и селекцију у чијој надлежности је обављање послова који се односе на домен психолошке превенције и селекције запослених у Министарству унутрашњих послова.“

2016-05-23 Psiholoska sluzba Milickovic OBAVESTENJE

Као што се може видети, државни секретар Милосав Миличковић, у свом допису Синдикату полиције Слога користи веома неуобичајан начин опхођења и комуницирања у писаној коресподенцији.

Док у писаној коресподенцији са другим синдикатима господин Миличковић користи уобичајне термине како култура и пословни бонтон налажу (на почетку обраћања почети са „Поштовани“ или „Уважени“ или на крају „С поштовањем,“ и сл.), према Слоги има другачије стандарде.

Одсуство културе и бонтоа у пословној коресподенцији када високорангирани руководилац и политичар заборави да употреби или не жели да употреби, нећемо замерити јер ипак за тако нешто потребно је радом и учењем стечено образовање, култура, васпитање и манири. Јер господин са манирима се ипак рађа и годинама формира у породици.

На жалост, у нашем друштву све је више оних који без примењеног образовања, културе, знања и смисла за обављање највиших државних функција долазе преко ноћи уз помоћ политике. Таквима не можемо и не смемо да замеримао, шта више за њих требамо да имамо понајвише разумевања јер они нису криви. Криви су они који су их ту довели. 

Синдикат полиције Слога

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.