Бранећи МУП Државно правобранилаштво изгубило од Апелационог суда

apelacioni sudБеоград, 20.05.2016. – Апелациони суд у Београду одбацило је као недозвољену, жалбу Државног правобранилаштва које је заступало интересе Министарства унутрашњих послова против председника Синдиката полиције Слога, Драгана Жебељана радника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије.

Виши суд у Београду својевремено је својим Решењем у складу са Законом о заштити узбуњивача, заштитио Драгана Жебељана,  јединог председника синдиката који је због свог синдикалног рада и указивања на кршење прописа и људских права доспео на црну листу у Министарству унутрашњих послова где је био премештен на радно место „анализа ризика“ с намером да изгуби радно место после 15 година рада као полицајац на терену, радник Управе полиције у седишту МУП, Кабинета министра и сада Сектора за ванредне ситуације.

Државно правобранилаштво које заступа интересе Министарства унутрашњих послова, односно В.Д. Заменик Државног правобраниоца Сузана Величковић, уложила је Жалбу на Решење Вишег суда и ако је знала да је таква жалба законски недозвољена.

DP

Желећи да пролонгирају и одуговлаче процес, због уложене жалбе, Решење Вишег суда није било правоснажно све до 04.04.2016. године када је Апелациони суд одбио жалбу Државног правобранилаштва као недозвољену. Потврдивши Решење Вишег суда у Београду који је исправно поступио и пружио правну заштиту Драгану Жебељану. Такво Решење – привремена мера практично је значила да је послодавац Министарство унутрашњих послова било у обавези да Жебељана задржи у радни однос све до евентуалног окончања радног спора против Републике Србије – Министарства унутрашњих послова.

resenje-apelacioni-sud

Срећа је да до судског спора није дошло и да је послодавац на време увидео своју грешку у намери да свим запосленима које је распоредио на пословима „анализе ризика“ прекине радни однос на начин што би их прогласио за технолошки вишак. Тако је Жебељана као и друге вратио и враћа на стара-нова радна места.

И у овом случају Жебељан (који није правник) лично је заступао себе уз правну помоћ „Пиштаљке“ пред Апелационим судом, што довољно говори о стручности или раду по диктату оних врсних правника који су изгубили у овом случају.

РЕШЕЊЕ Апелационог суда можете преузети овде!

ЖАЛБУ Државног правобранилаштва која је побијена можете преузети овде!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.