МУП пустио у рад нови веб сајт

DSC_8890Београд, 13.04.2016. – Министарство унутрашњих послова Републике Србије представило је данас у Београду нови веб сајт, савременог дизајна, који омогућава бољу интеракцију са посетиоцима и доступност на свим уређајима.

На презентацији веб – сајта истакнуто је да нови портал садржи видео галерију, могућност сортирања најважнијих вести, под рубриком „актуелно“, посебно истакнуте рубрике „тема дана“ и „најаве“, а на сајту се могу наћи и линкови ка екстерним институцијама.

Нови веб – сајт, који је урађен у складу са обавезујућим смерницама за изглед веб презентација органа државне управе, има могућност повезивања са социјалним мрежама, садржај на новом веб – сајт је прилагодљив, компатибилан величини прозора, а прилагођен је људима са посебним потребама.

Помоћник министра и начелник Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије Министарства Слободан Недељковић указао је да је представљени веб – сајт прва фаза развоја и да ће у наредном периоду бити додатно унапређиван.

Интернет портал, како је рекао, омогућиће грађанима директан контакт и интерактивно учешће, а у каснијим фазама биће омогућено да поједине послове заврше преко њега путем електронске управе.

Недељковић је објаснио да је портал део ширег пројекта, који се спроводи уз помоћ Краљевине Шведске и њене Агенције за међународну сарадњу и развој у приступању Републике Србије Европској унији.

„Циљеви пројекта су подршка развоју стратешког оквира зарад даље модернизације целокупног информационог система у оквиру Министарства и омогућавање ефикаснијег и ефективнијег пружања електронских услуга о подацима и информацијама које се воде у регистрима у надлежности МУП-а, уз интеграцију и инетеракцију са сервисима других релевантних државних органа“, рекао је Недељковић.

Уз помоћ тог пројекта, како је навео Недељковић, већ функционишу сервиси за оспособљавање кандидата за возаче, за размену података са инситуцијама које раде у складу са Законом о комуналној делатности, као и регистар неплаћених новчаних казни и других новчаних износа.

Представник шведске Агенције за међународну сарадњу и развој Торгни Свенунгсон истакао је да је покретање новог веб – сајта испуњење једног од главних циљева Стратегије развоја МУП-а.

Свенунгсон је изразио уверење да ће нови портал допринети унапређењу транспарентности у раду и приступачности Министарства унутрашњих послова грађанима, али и омогућити ефикасност у пружању услуга корисницима.

Указавши да Краљевина Шведска подржава реформе у Министарству од 2004. године, Свенунгсон је нагласио да  МУП показује да је и даље лидер у остваривању Е- управе у Србији.

Нови портал Министарства доступан је на старој интернет адреси www.mup.gov.rs.

DSC_8857

Синдикат полиције Слога упућује честитке колегама и колегиницама који су задужени за пројектовање, дизајнирање и ажурирање овако модерног и функционалног веб сајта који је огледало рада и активности важне државне институције као што је Министарство унутрашњих послова.

Подржавамо сваки вид напретка и примењених иновација у Министарству унутрашњих послова где је циљ бољи и транспарентнији рад службе и сарадња са грађанима.

Сматрамо да ће овако модеран и допадљив портал бити добра основа за бољу и ефикаснију комуникацију грађана и полиције, пре свега полиције са младима.

Несумњиво је да ће пласирање савета, упутстава, фотографија, видео прилога,  тачних и неопходних информација довести до подизања угледа полиције у друштву, односно свести грађана да полиција ради у њиховом интересу и поступа у складу са законима.

Синдикат полиције Слога
председник
Драган Жебељан

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.