Виши суд оспорио још једно решење о премештају МУПа

Lepomir-BakicБеоград, 25.03.2016. – Виши суд у Београду донео је још једну привремену меру у корист нашег члана Лепомира Бакића, одлагање правног дејства решења о распоређивању на радно место „послови анализе ризика“ на основу Закона о заштити узбуњивача.

Виши полицијски инспектор Лепомир Бакић, државни репрезентативац у боди билдингу и вицешапион света, обратио се Синдикату полиције Слога чији је члан у вези пружања правне помоћи с обзиром да је од стране послодавца премештен на имагинарно радно место „послови анализе ризика“. Сматрајући да се ради о одмазди послодавца према Бакићу, јер је својевремено извршио унутрашње и спољашње узбуњивање према Закону о заштити узбуњивача, синдикат је уз помоћ антикорупцијског портала „Пиштаљка“ сачинио Захтев за одређивање привремене мере, одлагања правног дејства  Решења о распоређивању у МУП и упутио га Вишем суду на разматрање.

Бакић је у својству синдикалног активисте 10.07.2014. године извршио унутрашње узбуњивање на састанку са представницима МУП, Државним секретаром Мирославом Миличковићем и заменицом шефа Кабинета министра Дијаном Хркаловић где је изнео став да је нарушен систем безбедности у Управи за обезбеђење МУП као и на неспособност и физичку неспремност и необученост припадника Управе за обезбеђење који обезбеђују високе званичнике Републике Србије и објекте. Бакић је у то време обављао послове инструктора и на основу личног запажања и рада и оцењивања запослених засновао је свој став који је изнео државном секретару. Послодавац на ту информацију није реаговао нити је предузимао икакве мере и радње. У допису упућеном министру Небојши Стефановићу, Бакић је изнео проблем  о физичкој, здравственој и тактичкој неспособности пратилаца и припадника УЗО. Свој став засновао је на чињеници да је непосредно учествовао у тестирању пратилаца и проверавању њихове физичке спремности.

informer0

Ценећи све наводе и материјалне доказе које је Бакић изнео суду, судија Вишег суда Весна Секулић одредила је решењем привремену меру одлагања правног дејства решења МУПа Републике Србије и наложила МУП да Бакића врати на радно место „инструктор за обуку у руковању ватреним оружјем и гађањем“ у Управи за обезбеђење личности и објеката.

Државно правобранилаштво је својим поднеском предложило суду да одбије предлог Бакића уз образложење да се ради о злоупотреби институције узбуњивања и избуњивача и да се радње описане у реферату тужбе могу окарактерисати као радње личне пропаганде. Поступајућа судија Секуловић овај аргумент правобранилаштва није прихватила.

Лепомир Бакић, биографија:

Завршио је Средњу школу унутрашњих послова у Сремској Каменици од 2001. до 2005., затим Криминалистичко полицијску академију у Земуну од 2006. до 2010., запослен од фебруара месеца 2011. године у Управи за обезбеђење на месту инструктор за физичку обуку са звањем виши полицијски инспектор. Члан је репрезентације Србије у бодибилдингу и фитнесу (10 година), као и активни спортиста, такмичар и шампион.
Најзначајнији резултати: Вишеструки шампион Србије, првак Балкана, вицешампион света (2011),  једини Србин који је носилац сребрне медаље са купа “Арнолд Шварценегер” и светски шампион и мистер универзум 2013. и Европски шампион 2014. Освајач је многих националних и интернационалних признања у области спорта, проглашен са за најбољег спортисту Криминалистичко-полицијске академије (2010), организатор је и  предавач на неколико семинара на територији бивше Југославије у области правилног тренинга, здраве исхране и спорта, лиценцирани је тренер шпанске Академије за спорт ИФББ.

 Решење Вишег суда можете преузети ОВДЕ.

Синдикат полиције Слога

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.