Полицајац Иван Дедовић штрајкује глађу!

Ivan Dedovic PS MladenovacБеоград 25.01.2016. – Полицајац ИВАН ДЕДОВИЋ (рођен 1982. године) од 7:00 часова, 25.01.2016.године започео је ШТРАЈК ГЛАЂУ у просторијама ПС Младеновац.

Иван Дедовић је са радног места полицајац, 16.12.2015. године премештен на радно место „Самостални послови анализе ризика“ због намере послодавца да буде проглашен за технолошки вишак,  штрајг глађу започео је као вид протеста.

После урученог решења о премештају на послове анализе ризика, по налогу начелника ПС Младеновац Иван Дедовић је наставио да обавља посао полицајца као да ново решење не постоји. Тренутно обезбеђује зграду ПС Младеновац као и ранијих дана.

Дедовић има једно малолетно дете из првог брака, очекује друго дете, са супругом живи као подстанар.

Прошле године, радећи као школски полицајац Иван Дедовић је спречио тучу у школи те је на дужности задобио прелом ноге јер га је моторним возилом прегазио Марко Ж. који је затим побегао са лица места, о чему је Блиц писао у чланку: Ударио полицајца колима, шест дана се скривао, тужилац га ПУСТИО!

Истичемо да је депешом 01 број 14094/2015 министра Небоше Стефановића од 30. децембра 2015. године обавестио све организационе јединице да су радници који су распоређени на фантомска радна места „послови анализе ризика“ су од 01.01.2016. године нераспоређени!

Апелујем на министра Небојшу Стефановића да поништи сва решења о премешају запослених на радна места „анализа ризика“ и пропише јасне и прецизне критеријуме за проглашење технолошких вишкова, у противном држава ће се суочити са великим бројем тужби против државе Србије и високих одштета које ће на крају морати држава да исплати.

Синдикат полиције Слога више пута до сада захтевао је од министра Небоје Стефановића да учини све што је у његовој моћи да се ови проблеми реше дијалогом и на законит начин и да посебну пажњу посвети повећаном броју суицида и могућој ескалацији агресије запослених који су већ сада нераспоређени и чекају решења о прекиду радног односа.

Синдикат полиције Слога
П Р Е Д С Е Д Н И К
Драган Жебељан

Advertisements